Reiki

De term Reiki komt uit het Japans, Rei betekend universele en Ki betekend levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en in alles wat leeft, de kosmische energie.

Reiki is een eeuwenoude Japanse behandelmethode, met als uitgangspunt dat lichaam en geest één geheel zijn, waardoor het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd.

 

Hoe werkt Reiki ?

Tijdens de behandeling stroomt Reiki-energie via de handen van de behandelaar door in alle belangrijke energiepunten in het gehele lichaam en worden de blokkades opgeheven op lichamelijk, emotioneel, geestelijk en spiritueel niveau.
Daarnaast heeft het een versterkende werking op de gezondheid, werkt het stress-verlagend en ontspannend.
Kortom, een Reikibehandeling werkt op een positieve manier op alles wat met energie te maken heeft, stimuleert dit proces op een natuurlijke manier. Op een zachte wijze brengt het genezing op gang waardoor klachten verminderen.

Viervoudige werking

 • Lichamelijk
  Op dit niveau wordt de weerstand beter, de bloeddruk daalt en een betere nachtrust wordt ook vaak gezien.
  Alle klachten van het lichaam zoals organen, spieren, allergieën, menstruatiepijnen, vermoeidheid, buikpijn, reumatische klachten, blessures.
 • Geestelijk: Reiki geeft rust in het hoofd.
  De psyche, zoals onder andere niet helpende denkpatronen, psychische onrust, stress, burn-out, traumaverwerking, concentratieproblemen zoals ADD/ADHD en slapeloosheid.
 • Emotioneel: Vastgehouden emoties zoals angst en boosheid die stress opleverden gaan spontaan stromen en worden door Reiki opgeruimd.
  Het voelen, zoals onder andere (faal)angst, boosheid, verdriet, hopeloosheid, schaamte.
 • Spiritueel: Reiki brengt je dichter bij jezelf, de eigen kern in verbinding met de kracht van de natuur. Iedereen beleeft het op zijn of haar eigen manier.
  Bewustwording van de verbinding met jezelf, je omgeving en besef van het grotere geheel, de hogere macht. Opheffen van energieblokkades in de chakra’s. Helderheid creëren.

 

Daardoor kan de Reikibehandeling prima worden gecombineerd met elke andere behandelvorm in de reguliere zorg.
Een Reikibehandeling heeft geen bijwerkingen. Wel kunnen de klachten tijdelijk verergeren, zoals ook met homeopathische middelen vaak het geval is.
Het is uiteraard in alle gevallen van lichamelijke klachten aangeraden tevens een regulier arts te raadplegen.
Reiki is een aanvulling op de reguliere geneeswijze, geen vervanger !

 

De Reikibehandeling

Tijdens de Reikibehandeling ligt de cliënt op de behandeltafel en draagt gemakkelijke, loszittende en comfortabele kleding.
De behandeling vindt in stilte plaats en de ogen zijn gesloten. Er zal rustgevende muziek opstaan om de ontspanning te bevorderen.
Een Reikibehandeling duurt 60 minuten.

Het is mogelijk om één Reikibehandeling te ondergaan, maar bij klachten, stress en dergelijke, wordt voor een traject van 4 behandelingen binnen enkele weken geadviseerd.

 

Na de behandeling

Drink voldoende water om de reiniging van het lichaam te bevorderen.

 

Voor wie is de Reikibehandeling geschikt ?

De behandeling is geschikt voor mensen van alle leeftijden, ook kinderen en jongeren.
Zwanger ? Ook dan is het heerlijk voor de aanstaande moeder en haar kindje om samen een Reikibehandeling te krijgen. Het brengt moeder en kind samen helemaal in verbinding.
Reiki kun je ondergaan voor de ontspanning, omdat je uit balans bent, teveel stress of andere fysieke of mentale klachten ervaart, dus voor je eigen onderhoud.

 

Door met regelmaat Reiki te ontvangen behoud je gemakkelijker de balans in lichaam en geest.


Meer informatie over een Reikibehandeling in Roosendaal 

Wilt u meer informatie over een Reiki behandeling ? Of heeft u andere vragen over Reiki in Roosendaal ?
U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier of via +31 (0)6 48 918 255.
Daarnaast kunt u via deze link de tarieven bekijken voor onder andere een Reiki behandeling of een afspraak maken via deze link.