Reflexzonetherapie – Lymfe Oedeem Therapie arm

Wist je dat met behulp van Reflexzonetherapie op de voeten het mogelijk is om oedeem (vocht) te doen verminderen in de arm na een
borstamputatie / borstsparende operatie waarbij de okselklieren zijn meegenomen ? Op deze pagina kunt u meer over Lymfe Oedeem therapie terugvinden.


Lymfe Oedeem Therapie

De Lymfe Oedeem Therapie techniek, ook wel Reflexologisch Lymph Drainage (RLD) genoemd, is ontwikkeld door Sally Kay. Zij is een reflexzonetherapeute uit Engeland. Sally richt zich op het stimuleren van de lymfatische reflexen op de voeten en is totaal gespitst op lymfoedeem. Zij heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze voetreflexmethode bij tientallen (ex-)borstkanker patiënten met klachten van lymfoedeem in een arm als gevolg van de behandeling tegen hun ziekte.


Reflexzonebehandeling voor Lymfe Oedeem

Tijdens de behandeling van Sally Kay kregen deelnemers iedere week een reflexzonebehandeling gedurende 4 weken. Door onder andere het meten van de omtrek van de armen, voor en na een behandeling, kon Sally Kay aantonen dat RLD (Reflexologisch Lymph Drainage) een zeer effectieve methode is. De behandeling resulteerde in een meetbare afname van het volume dat vervolgens het welbevinden van de patiënten verbeterde. Ook een half jaar na de behandelingen was het resultaat nog steeds goed te noemen.

De methode is zeer aangenaam, pijnloos en rustgevend om te ondergaan. Om deze techniek te mogen toepassen en de licentie te verkrijgen heb ik met goed gevolg een opleiding gevolgd bij Sally Kay. U kunt dus ook vanaf nu voor lymfe oedeem therapie bij praktijk Sankofa terecht.

Meer weten over de behandeling ? Bekijk dan de onderstaande video:


Het onderzoek van Sally Kay

Het onderzoek van Sally Kay is in mei 2016 gepubliceerd in het online magazine: Complementary Therapies in clinical practice”: Use of reflexology in managing secondary lymphoedema for patients affected by treatments for breast cancer: A feasibility study, May 2016, volume 23, p 1-8

Wilt u meer informatie over deze behandeling ?
U kunt via het contactformulier contact met mij opnemen of telefonisch via: +31 (0)6 48 918 255.