Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt, in tegenstelling tot de meeste massagevormen, niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag in het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de huid en de spieren. Op deze pagina geven wij meer informatie over Bindweefselmassage, wat de voordelen zijn van Bindweefselmassage en hoe wij te werk gaan.


Wat is Bindweefselmassage ?

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, waarbij men ervan uitgaat dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. De zones kunnen zich aftekenen als weefselintrekkingen met zwellingen, door een hypergevoeligheid bij aanraking en druk of door temperatuurverschillen met omliggend weefsel. Het weefsel zit als het ware niet ‘los’. De massage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, de laag tussen de spieren en de huid. Door deze zones te stimuleren, wordt dus ook het orgaan gestimuleerd en verdwijnen blokkades.
Een overprikkeld systeem geeft een reactie in het bindweefsel vlak onder de huid.


Hoe gaat een Bindweefselmassage in zijn werk ?

Door specifieke stevige massagegrepen wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Deze massagegrepen variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen’ verminderen. De massage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen en door de Bindweefselmassage zal er sprake zijn van huidverbetering. De zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid, maar werkt dus door op de klieren, organen en de lichaamsdelen behorende bij die zone. De Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, zal blokkades in de huid laten afnemen, werkt op verjonging van de huidstructuur en verstevigt het bindweefsel. De massage werkt niet alleen huidverbeterend, ook kunt u tijdens een Bindweefselmassage helemaal tot rust komen.

Heeft u een van de volgende klachten ? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een Bindweefselmassage.

  • Hoofdpijn
  • Migraine
  • Nek-, schouder- en armklachten
  • Rugklachten
  • Klachten van het spijsverteringsstelsel
  • Diverse orgaanklachten
  • Diverse lichamelijke klachten
  • Diverse geestelijke klachten

 

Soepel bindweefsel kan de beweeglijkheid van het lichaam vergroten en een algemeen gevoel van welbehagen bevorderen.


Bindweefselmassage is een onderdeel van de Integrale Massage en is dus geen op zich staande behandeling in deze praktijk !